Dekk- og felgpakker

Har bilen behov for nye dekk og felger? Hos oss får du dekk- og felgpakker tilpasset din bil. Kontakt oss i dag, så finner vi en pakke som passer for bilen din. 

På samme måte som vi bytter ut skoene våre når de er slitt, må hjulene på bilen også byttes ut. Dekkene utsettes for mye slitasje når de ruller på veiene, og ikke minst påvirkes de av vær og klima. 

Gamle dekk blir harde og sitter dårligere på veien. Dersom dekkene er veldig slitt, har de også lite eller ikke noe mønster igjen, noe som gjør at dekkenes gripeevne er dårlig, og det blir farlig å begi seg ut på veiene. 

Hvor ofte bør du bytte dekk? 

Ettersom dekkene på bilen utsettes for mye slitasje, må de byttes med jevne mellomrom. Det er ingen eksakt fasit på når dekkene skal byttes, ettersom det kan være ulike grunner til at de må byttes ut. 

Det kan for eksempel være at mønsteret i dekkene er helt nedslitt, at de er punktert eller gamle. Likevel er det noen tommelfingerregler du kan følge – Michelin anbefaler for eksempel å få dekkene sjekket av dekkspesialist dersom de har vært brukt i minst 5 år. Om dekkene er 10 år eller eldre bør de byttes uavhengig av hvordan de ser ut. 

Sjekk mønsterdybden på dekkene

Statens vegvesen har krav til mønsterdybden på dekkene. Det betyr at hvis dekkene dine er  under denne må de byttes ut. Det er du som sjåfør som er ansvarlig for at bilen har tilstrekkelig med veigrep, året rundt. Dekkene på kjøretøyet skal alltid være tilpasset kjøretøyet, årstid og føre. Så dersom det er sommer, men du skal kjøre på vinterføre, er det vinterdekk som gjelder.

  • Mønsterdybde på sommerdekk er 1,6 millimeter
  • Mønsterdybde på vinterdekk er 3 millimeter 

I tillegg til å sjekke dekkenes mønsterdybde, bør du sjekke produksjonsdatoen på dekkene, dekktrykk og om det er noen skader på det. Kontrollér dekkene jevnlig slik at du er sikker på at du kjører rundt på trygge hjul. Om du er tvil kan du ta med dekkene til oss, så kontrollerer vi dekkene for deg.

 

Faktorer som påvirker hvor lenge dekkene holder

Det er mange faktorer som påvirker hvor lenge dekkene holder, deriblant: 

  • alder
  • slitasje
  • skader på dekket 
  • veiforhold
  • vær og klima
  • upassende bruk

 

Valg av dekk og felger

Det finnes utrolig mange dekk og felger å velge mellom – ikke bare finnes det til ulike sesonger av året, men de kommer i en rekke dimensjoner og er produsert av ulike merker. Før du skal kjøpe en komplett hjulpakke, må du først tenke over hvilket behov du har – skal du ha vinterdekk, helårsdekk eller er det sommerdekk du er på jakt etter? 

Deretter må du tenke på hvilken prisklasse du kan legge deg på. Dimensjon er også noe du bør ta stilling til. Vi hjelper deg med å finne dekk og felger i samme dimensjon med det utseende og de egenskapene du ønsker, og som passer til din bilmodell. 

Våre dekk og felger

Vi samarbeider med flere leverandører av dekk og felg – noe som gjør at vi tilbyr et stort utvalg. Du kan med andre ord velge og vrake, og få en komplett pakke med dekk og felg. 

Noen av dekkmerkene vi har i vårt sortiment: Pirelli, Michelin, Hankook, Nokian Tyres og Toyo Tyres. Vi kan også by på felger fra flere leverandører og kan leverer alt fra OZ-felger, SPARCO sportsfelger, Breyton, Nitro og mye mer.

 

Vi hjelper deg med dekk og felg

Drøbak Dekk og Felg AS er spesialist på dekk og felg. Vi er en del av Dekkpartner og hjelper deg med å finne riktig dekk til din bil. Hos oss finner du et stort utvalg av både sommerdekk og vinterdekk, og ikke minst felger. Du får komplette pakker med dekk og felg hos oss.

Trenger du nye dekk og felger? Ta kontakt med oss

Hvis du er på utkikk etter nye hjul til bilen har du kommet til rett sted. Ta kontakt med oss, så finner vi en pakke som er tilpasset kjøretøyet ditt. Vi ordner også time for montering. 

Har du spørsmål?

Hvis du lurer på noe angående våre produkter og typer service, er det bare å ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelige på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. og telefon: 400 30 030. Du kan også booke på våre nettsider, og ta turen innom oss i Drøbak. Vi holder til i Osloveien 65. 

Velkommen til oss!

Kontakt oss